среда, 15 января 2014 г.

Луценко – фактор роздору в опозиції

jhДуже непрості внутрішньоопозиційні  відносини останніми днями стали занадто очевидними. Майже щодня інформаційний простір поповнюється ілюстраціями ланцюгової реакції самознищення «міцної» опозиційної  «єдності».
Післяноворічне «Віче» означилось ультимативними закидами учасників опозиційної «концесії» один до одного щодо єдиного кандидата на українське президентство. Попри намагання угледіти в публічних промовах будь-який натяк на спільну позицію по «основному питанню», – жодних ознак конструктивну. Скоріше – навпаки. Кожен демонструє «своє бачення питання».
Не обтяжуючи себе навіть створенням ілюзії командної гри, іще напередодні Нового року лідер «Удару» Віталій Кличко розпочав регіонами власну передвиборчу кампанію.
Ініціативу виштовхування конкурентів з обмеженого кола набувачів владних преференцій підхопив спостерігач «Батьківщини» Арсен Яценюк. Так і не дочекавшись благословення Тимошенко на роль кандидата від «Батьківщини» на президентське крісло, Яценюк зосередився на пошуку «власного шляху» до влади. Сприйнявши зраду «першої леді» «Батьківщини» за позбавлення від обов’язків перед партією, Яценюк розпочав побудову нових перспективних відносин з лідером «Ударом». Ідеальну формулу союзу «меча та орала» Арсен Петрович вивів  з політичного досвіду  східних сусідів: Кличко – президент, Яценюк – прем’єр-міністр. Згодом – навпаки.
Щоправда, такій розклад політичного пасьянсу навряд влаштовує інших гравців. Свою версію передвиборчого «гуртка» днями запропонувало тріо політичних експериментаторів Луценко-Порошенко-Кличко. За фінансовим сприянням колишнього народного депутата України Олександра Третьякова, «Третя Українська Республіка» Луценка переформатується в нову «ліберальну» або «європейську» опозицію, презентація якої має відбутися найближчим часом громадськими акціями під слоганом «укус мільйону бджіл». Хто кого буде кусати невдовзі матиме змогу побачити. Проте, сьогодні від дзижчання карликового рою потерпають самі опозиціонери. Той же Яценюк, якого технічно «знесловив» Петро Порошенко, вимкнувши для очільника «Батьківщини» канал власних «чесних» новин. У той же час, подібна демонстрація опозиційного «етикету» цілком виправдана з точки зору Луценка. Позбавлений права участі у майданних радах «волею Яценюка», Юрій Віталійович із християнським смиренням «зав’язав». І ще як!
Останній свій вихід «в народ» Луценко перетворив в гучне шоу! З демонстрацією «витонченої» словесності у стилі «пі…» та «дружне» загравання до «Беркуту». Переглядаючи відеоролик із вечірньою «промовою» Луценка http://video.ukrhome.net/play/131023/, просто дивуєшся спартанській витримці спецпризначенців! А ще відчайдушним намаганням дружини-депутата заспокоїти чоловіка-розбишаку або хоча б відтягнути його – і від «Беркуту», і від об’єктивів відеокамер! І потім – вже перед об’єктивами – плутаним розтлумаченням власного бачення подій та виправданням «тверезої» чоловікової поведінки. Героїчна жінка та віддана дружина!
На таки добродетелі опозиційне товариство явно не спроможне. Із оприлюдненням на сайті «Батьківщини» реакції на «побиття» Луценка від імені трьох лідерів опозиції Яценюк явно поквапився. Така активна життєва позиція не знайшла розуміння, принаймні, у Віталія Кличко. Більше того, лідер «Удару» вимагає зняти заяву з сайту.
Так що, «дружня» штовханина на віддалених підступах до омріяного першого крісла лише розпочалася! Отже, спостерігаємо!
Надійка Фрідман

Комментариев нет:

Отправить комментарий